Maudy’s Maand | januari 2019

 • Berichtcategorie:Personal
 • Bericht reacties:6 Reacties
 • Bericht auteur:

Zo zo, is ineens de eerste maand van 2019 alweer voorbij. Wat bizar! Gelukkig was januari een fijne maand die enorm snel voorbij gevlogen is. Enerzijds door alle leuke momenten, anderzijds doordat ik het mezelf flink druk gemaakt had. En omdat mijn blog eigenlijk één groot, openbaar toegankelijk dagboek is, besloot ik een overzichtje te maken van wat ik zoal deed afgelopen maand, wat mij bezig hield, en wat de komende maand voor me in petto heeft.

Een druk begin van het jaar

Dat is wat januari voornamelijk bracht voor mij. Omdat ik eind december te horen kreeg dat ik aangenomen ben voor een nieuw bijbaantje, had ik er vanaf begin januari ineens twee. Bij mijn oude baantje moesten we nog op zoek naar vervanging voor mij en daarna diegene nog inwerken, wat al met al een intensief proces was. Maar het was het waard! Mijn nieuwe baan past ontzettend goed bij mij en ik heb al helemaal mijn draai gevonden in het team. Daarnaast begon ik deze blog (woohoo!) en werkte ik aan het research proposal voor mijn scriptie. Als kers op de taart had ik ook nog de griep. Best veel, dus laten we snel beginnen.

Ik las…

 • Het boek ‘Verlangen naar Minder’ van Jelle Derckx (en ja, ik heb moeten opzoeken hoe je zijn achternaam ook alweer schrijft). Inspirerend boek! Ik vond hem leuk om te lezen, maar niet zo fantastisch als alle laaiend enthousiaste reviews die ik voorbij zag komen. Misschien kende ik al teveel van de stof die behandeld was?
 • Make Your Bed: Little Things That Can Change Your Life… And Maybe the World’ van William H. McRaven. Een dun boekje met lessen van een voormalig admiraal van de US Navy. Leest makkelijk weg en herinnert me eraan hoe blij ik ben dat ik geen militaire ambities heb.
 • ‘Verkikkerd’ van Lisette Jonkman. Tsjongejonge, wat heb ik me in het begin geërgerd aan de hoofdpersoon. Al zuchtend en oogrollend heb ik het boek gelezen, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik ‘m uitgelezen heb: wat een fijn einde!
 • Veel te veel saaie wetenschapsliteratuur over mijn thesis onderwerp. Om te janken, maar goed, we moeten eerlijk blijven en dit dus toch ook maar vermelden.
Verlangen naar Minder, heel casual op mijn dressoir.

Ik keek…

 • Het eerste seizoen van Cuckoo op Netflix. Een grappige, vlotte serie die zich afspeelt in een doorsnee gezin in Engeland. Rachel, de dochter des huizes, komt na een gap year terug uit Thailand met een Amerikaanse hippie die op zijn zachtst gezegd een beetje eigenaardig is. Fijn als je een simpele serie wilt kijken waar je niet teveel bij na hoeft te denken.
 • Eén van de nieuwe afleveringen van Unbreakable Kimmy Schmidt. Oh, zo fijn! Ik kan enorm genieten van deze serie, die op een hilarische manier relevante maatschappelijke problemen aan de stelt. Kan niet wachten om de rest te verslinden.
 • The Favourite samen met vriendinnetje Joyce in de bioscoop. Ik was dolenthousiast na de trailer en ik moest en zou erheen, maar jeetje, wat is deze film apart. Ik was oprecht sprakeloos na de film, iets wat me nou niet bepaald vaak gebeurt.
 • De film Colette, ook in de bios! Dit was wèl een succes, en ik raad hem dan ook zeker aan.

Ik at…

 • Vega! Maar dat hadden jullie natuurlijk al kunnen lezen in dit artikel. Er komt nog een uitgebreid artikel over mijn ervaring hiermee dus ik zal spoilers bewaren. Ik kan wel alvast zeggen: het is me erg goed bevallen.
 • Eindelijk weer een keertje TimTams! O mijn god, wat werd ik hier een potje vrolijk van. De laatste keer dat ik hiervoor TimTams at was in de zomer van 2016, toen ik een paar pakken meegesleept had vanuit Australië naar Nederland. Nu zag ik ze liggen bij de Jamin en ik kan je verklappen dat ze nog steeds even lekker zijn!
TimTams! Beetje duur, maar het was het absoluut waard.

Ik deed…

 • Eigenlijk veel te veel, waardoor ik stiekem wel blij ben dat januari over is. Nu hoef ik me niet meer op twee baantjes èn mijn studie te focussen, dat scheelt.
 • Door het bovenstaande puntje te weinig met vriendinnen en met Het Vriendse. Heel jammer, dus hier wil ik in januari meer tijd voor vrijmaken.

Ik maakte…

 • Eindelijk een website aan! Als je dit leest, wist je dat waarschijnlijk al ;). Ik heb WordPress nog niet helemaal onder de knie en ik snap de ballen van SEO of RSS (anybody help?), maar ik ben wel heel blij dat ik de sprong gewaagd heb!
 • Een Research Proposal voor mijn thesis, op de studie. Tsja, dat moet ook gebeuren.

Ik bezocht…

 • Den Bosch, om mijn beste vriendinnetje in haar nieuwe appartementje op te zoeken. Ze heeft me moederziel alleen (oké, misschien een beetje overdreven) in het verre Maastricht achtergelaten, maar dat heb ik haar inmiddels vergeven. Twee weken terug hield ze een housewarming waar ik samen met Het Vriendse heen ging, hartstikke gezellig.
 • Eijsden. Dit is een dorpje pal onder Maastricht, waar ik in mijn 4,5 jaar hier nog nooit geweest was. Oeps. Ik was er met het team van mijn oude werk, en we hebben heerlijk gewandeld door de natuur. We hebben zelfs wilde (harige) koeien en paarden gespot!
Prachtig Eijsden!

Ik leerde…

 • Dat er in nog best veel dingen standaard vlees zit. Iets wat ik nooit echt besefte, tot ik zelf een maand geen vlees ging eten. Best wel gek, eigenlijk.
 • Dat het kan dat wij op de drie hoog gewoon water uit de kraan hebben lopen, omdat er heel veel druk op waterleidingen staat, en het zo dus ook zo hoog kan komen ook al liggen de waterleidingen onder de grond. Ik had tot op de dag van… nou ja, twee weken terug, geen idee hoe dat nou eigenlijk kon, en dus vroeg ik het aan Het Vriendse. Please don’t judge.

Ik vond…

 • Het schrijven van een Research Proposal onwijs saai, en heb daadwerkelijk mezelf meerdere malen afgevraagd waarom ik nou ook alweer een universitaire master aan het doen ben. Er was zelfs een stemmetje in mijn achterhoofd dat bleef roepen “waarom stop je niet gewoon?”, maar ik weet dat ik dit papiertje tòch wel wil halen. Dus we banjeren vrolijk door.
 • Het maar intens, onwijs, enorm, gestoord koud. Januari is dan ook van nature niet mijn favoriete maand. Was dat al geen feest, ging het tot overmaat van ramp ook nog sneeuwen: ik was er al gauw klaar mee. Maar de dagen werden al wel langer, dat scheelt!
Ondergesneeuwd worden. Links: toen het begon met sneeuwen. Rechts: ongeveer 12 seconden later.

Favoriete Lichtpuntje

Dat mijn nieuwe baas tegen me zei: “maar Maudy, jij hebt ook wel echt een enórme focus hoor, jij blijft zo lang scherp!” Dit is in mijn 22-jarige leven nog nooit eerder tegen mij gezegd, omdat ik juist altijd erg snel afgeleid ben. Ter illustratie: er is op zowel de basisschool als de middelbare school geen enkel rapport voorbij gegaan zonder de aantekening “Maudy is erg aanwezig in de klas”. Toen mijn baas mij echter over career coaching en persoonlijke ontwikkeling op het gebied van vaardigheden vertelde, was ik na 2,5 uur nog steeds glashelder. Dit compliment liet me dan ook weten dat ik echt mijn plekje heb gevonden, en daar word ik zó vrolijk van!

Grootste Domper

De griep. Ik heb drie dagen echt op bed moeten liggen, jammerend, van Het Vriendse eisend dat hij me kwam knuffelen en eten kwam brengen. Need I say more?

Op naar februari

Al met al was januari een maand waarin van alles gebeurd is! Van drie dagen ziek op de bank tot twee baantjes en mijn studie combineren. Ik moet zeggen dat ik erg blij ben dat februari (als het goed is) weer een stuk rustiger wordt. Op het moment dat ik dit schrijf, ga ik over een uurtje een weekendje weg met een vriendin naar Aken. Ook is Het Vriendse jarig in februari, en begin ik aan de laatste blokken van mijn master. Daarnaast heb ik ook een aantal nieuwe challenges voor mezelf, maar daar horen jullie later meer over. Spannend, ik heb er zin in!

Hoe was jouw eerste maand van 2019? En wat ga je allemaal doen in februari?

Liefs,
Maudy

Dit bericht heeft 6 reacties.

 1. Alex

  Leuk dat je met je blog bent begonnen! Ik had in het begin ook moeite met WordPress, maar inmiddels heb ik het wel allemaal door, het valt allemaal wel mee. Mocht je vragen hebben, laat het graag weten, misschien dat ik je wel kan helpen mbt SEO 🙂

  1. Maudy

   Ah wat lief dat je hulp aanbiedt Alex, dankjewel! Het zou zomaar kunnen dat ik hier later nog op terugkom haha! 🙂

 2. tea

  Een collega bracht TimTam’s mee uit Australie en ik heb er zooooo van genoten.

  1. Maudy

   Jaaaa die dingen zijn echt hemels! Ik kan niet wachten tot ik ze ooit weer zelf in Australië kan halen!

Geef een reactie