Maudy’s Maand | februari 2019

Two down, ten to go! Jawel, alweer een maand voorbij. Het zal vast aan mij liggen, maar die drie dagen minder in februari maken altijd zo’n groot verschil! Ook februari was weer een goedgevulde maand, met grotendeels leuke dingen. En jongens, wat was het toch een heerlijk weertje! Lees verder om erachter te komen hoe mijn maand eruit zag.

Ik las…

 • Het Eeuwige Leven van Matt Haig. Leuk boek, al vond ik hem soms wat langdradig! Maar dat kan ook liggen aan het feit dat ik vrij ongeduldig ben.
 • … verder helemaal niks! Ik ben bijna niet aan lezen toegekomen deze maand, heel jammer. In maart maar wat extra tijd voor reserveren dus.

Ik keek…

 • Heel veel oude afleveringen van How I Met Your Mother. Oh, it just never gets old. Het is bijna beschamend hoe vaak ik HIMYM nu al gekeken heb (yup, van begin tot einde), en ik kan inmiddels de meeste afleveringen wel meepraten dromen.
 • De eerste paar afleveringen van de Netflix serie You. Ik las er alleen maar lyrische dingen over, dus ik was toch wel benieuwd geworden. Toegegeven: het eerste wat ik dacht was “Jeetje Dan Humphrey, wat doe jij nou?!”. Ik had acteur
  Penn Badgley namelijk nog nooit buiten Gossip Girl gezien. Inmiddels ben ik hooked, en wil ik alleen maar verder kijken!

Ik at…

 • echt exorbitant veel tijdens mijn weekendje weg naar Aken met vriendinnetje Amber. We hebben dit weekend genoten van de fijne koffietentjes en lunchplekjes die deze Duitse stad te bieden heeft, en ik heb me dan ook niet ingehouden.
 • Mijn allerverleidelijkste cheat food: een Oreo donut. Jongens jongens jongens wat hou ik van die dingen. Ze verkochten ze een tijdje bij mij op de uni, waarna ze weer verdwenen, en nu zijn ze er weer! Ik moet mezelf tegenhouden om er niet iedere pauze één te halen.
Oreo Donut!

Ik deed…

 • De allereerste drankjes op het terras in de zon van 2019! Wauw, wat heb ik hier ontzettend van genoten. Het werd in Maastricht zo waar 19 graden, en ik had meteen de lente in mijn bol. De eerste zonnebrilselfies zijn overigens ook al gemaakt. Heerlijk!
 • Een dermatologische allergietest, die ik gigantisch onderschat had. Hierover meer, onderaan bij – je raadt het al – de Grootste Domper.

Ik maakte…

 • Concrete plannen voor aankomende zomer. Het plan om een zomer au pair te worden spookte al langere tijd door mijn hoofd, en dit jaar had ik besloten dat het er maar eens van moest komen. Zodoende dat ik afgelopen maand op zoek ging naar een gastgezin om de zomer deels te spenderen. Goed nieuws: ik heb er één gevonden, in Mallorca! Ik kijk er nu al naar uit.
 • heel bewust het besluit om dit jaar aan mijn eetpatroon te werken. Inmiddels is februari dus ook al om, eet ik nog steeds vegetarisch, en slik ik consequent vitamine bij. Ik ben er best trots op!

Ik bezocht…

 • Onze Duitse buurstad Aken, in het allereerste weekend van februari. Vriendinnetje Amber en ik hadden besloten om een weekendje samen weg te gaan, maar waren een beetje laat met knopen doorhakken, waardoor alle leuke plekjes al uitverkocht waren. Toen kregen we de ingeving om dichter bij huis te zoeken, en jawel, in Aken (op een uurtje met de lijnbus vanuit Maastricht) was nog een leuke AirBnB te huur. Het bleek een goede keuze, we hebben ons uitstekend vermaakt.
 • Een aantal carrière-gerelateerde workshops en lectures voor mijn nieuwe baan, waar ik ontzettend veel van geleerd heb. Zoals jullie weten vind ik zelfontwikkeling van groot belang, dus leermomentjes als deze zijn altijd welkom.
Op het grote plein van het niet-zo-zonnige Aken

Ik leerde…

 • Op nare wijze dat je niet moet vergeten je Senseo heel vaak met water door te spoelen nadat je hem ontkalkt hebt met azijn. Cruciaal puntje: doe dit vooral voordat je er weer koffie mee zet. Had ik dat ook maar gedaan, dan was me een zure ochtend bespaard gebleven…
 • dat ze op dus blijkbaar op Mallorca geen Spaans praten, maar Mallorquín, een taal (dialect?) dat nog het meeste weg heeft van Catalaans. Best onhandig dit, aangezien ik dacht “hoera ik ga naar Mallorca en ik ga Spaans oefenen!”. Maar geen probleem: mijn gastgezin is tweetalig en vindt het geen probleem om Spaans met mij te spreken. Opluchting!

Ik vond…

 • Het regelmatig moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Niet zo zeer tegen dingen die ik eigenlijk niet wil doen, maar júíst tegen dingen die ik super leuk vind. Ik krijg weer een beetje de neiging om te veel op mijn bordje te nemen. Hier ben ik in het verleden al wel eens flink de fout mee in gegaan, dus daar moet ik mee blijven uitkijken. Maar hé, awareness is the first step, toch? Ik ben in ieder geval blij dat ik het door heb.
 • Het heel fijn dat de dagen merkbaar langer en lichter zijn. Dit maakt mijn dagen over het algemeen een stuk vrolijker, maar het maakt het voor mij ook veel makkelijker om uit bed te komen ’s ochtends. Ik werd in februari dan ook op wonderbaarlijke wijze steeds vóór 8 uur wakker. Help, ik word een ochtendmens!
Zomerse dagen in Maastricht zijn zo fijn!

Favoriete Lichtpuntje

De zaterdag waarop Het Vriendse en ik al vroeg de deur uit gingen om de beste plek van een terras te claimen. Zolang de zon op het terras scheen, hebben wij van de zonnestralen genoten. Aan het eind van de middag was Het Vriendse zelfs verbrand, haha. En dat in februari! Overigens was het ook hilarisch om andere mensen te zien zoeken naar een plekje op het overvolle terras. Zodra er eentje vrij kwam, stortten ze zich met z’n allen volle bak erop: best grappig.

Grootste Domper

Die dermatologische huidtest dus. Ik moest hiervoor maar liefst drie keer in één week naar het ziekenhuis, maar dat was niet eens wat ik erg vond. Nee, het probleem was de mega sticker die de dokter op m’n rug plantte. Waar ik van te voren dacht dat het één sticker op mijn onderrug betrof (denk: ter grootte van een medium-sized chocoladereep), werd mijn gehele bovenrug (denk: formaat deurmat) volgeplakt. De sticker trok, jeukte, irriteerde en deed pijn. Daarnaast zorgde hij ervoor dat ik me nauwelijks kon bewegen, gezien hij absoluut niet mocht verschuiven. Nou, wat een hel. Geluk bij een ongeluk: de intense opluchting toen dat kreng er na twee dagen eindelijk werd afgehaald.

Maart: wat is de planning?

Ik begon Maart goed met een carnavalsborrel van het werk. Ja zeker, het is weer tijd voor Vastelaovend! Niet dat ik hier zoveel mee ga doen, ik ben per slot van rekening geen echte raslimburger. Het betekent echter wel dat ik maart begin met een heerlijk weekje vakantie, dus daar ga ik zeker van genieten. Ook ga ik ergens deze maand nog naar de Efteling als het goed is, dus daar heb ik ook zin in. Het belooft weer een leuke maand te worden!

Februari was voor mij een fijne maand, voor jullie ook? En gaan jullie toevallig nog echt carnaval vieren, of toch liever niet?

Liefs,
Maudy

Dit bericht heeft 8 reacties.

 1. Shirley

  Wat tof dat je als au pair naar Mallorca gaat. Dat lijkt me een hele toffe ervaring. Is er iets uit je allergietest gekomen?

  1. Maudy

   Ja! Ik ben gek genoeg allergisch voor (commerciële) tandpasta! Dus dat is interessant.

 2. Lizzy

  Het weer was zo heerlijk, he? Ik heb er zo van genoten, ondanks dat het natuurlijk eigenlijk niet echt een goed teken is. Ik moest in het begin ook wennen dat Pen Badgley niet Dan van Gossip Girl was in You. Maar eigenlijk vond ik het wel grappig hoe Dan (van Gossip Girl) en Joe (van You) best wel op elkaar lijken qua personages.

  1. Maudy

   Ja gek hè! En inderdaad, de personages lijken nog best wel hetzelfde! (al is Dan toch wel net iets minder psychopaat).

 3. Sanne

  Wat een leuk overzicht! Weet bijna niet eens waar ik moet beginnen met reageren, want je deelt zoveel van je maand. You heb ik pas 1 aflevering van gekeken, maar ik ben er nog niet helemaal over uit of ik het nu leuk vind of niet… Misschien even doorzetten? Wat tof dat je naar Mallorca gaat! Ook nooit geweten dat ze daar een andere taal/dialect spreken, maar je kunt er met Spaans ongetwijfeld ook goed uit de voeten denk ik? Ik heb carnaval (als Brabander) dit jaar helemaal overgeslagen en dat is echt voor het eerst eigenlijk!

  1. Maudy

   Hahaha, ja, ik ben niet zo goed in kort en bonding hoogtepuntjes vertellen… Oeps. You zou ik zeker even doorzetten! Wordt heel spannend! En fijn hè, om soms carnaval gewoon even over te slaan? 🙂

Geef een reactie