Let’s get personal | 7 random feitjes over mij

Hallo hallo! Door een korte vakantie naar Engeland was yours truly er even iets langer tussenuit dan normaal, maar ik ben er weer! Helaas heb ik nog steeds niet veel tijd om te schrijven. De combinatie van uni, werk, oppasadresjes, heel veel gezelligheid en het feit dat ik een weekje vakantie heb genomen, heeft ervoor gezorgd dat ik het nu extra druk heb. Gelukkig heb ik nog wel een gaatje kunnen vinden om 7 random feitjes te schrijven!

Goed, feitjes dus. Over mij. Ik realiseerde mij laatst dat er vrijwel geen informatie over mijzelf op MaudyJeanine.nl staat. Niet zo heel verwonderlijk, want mijn blog is piepjong: er staat überhaupt nog maar een handjevol artikelen op. Toch vond ik het een gek idee dat er – naast de informatie op deze pagina – niks over mij te vinden is hier. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen dus! Bereid je voor, want hier komen ze: 7 random feitjes over mij.

1. Ik praat bizar veel

Maar ècht. Als kind moest ik op school meestal aan een apart tafeltje zitten, aangezien ik anders mijn buurman of buurvrouw de oren van het lijf kletste. Inmiddels zijn die tafeltjes omgeruild voor collegebanken, maar verder is er niks veranderd. De eerste indruk die mensen van mij hebben is dan ook vaak “leuke meid, maar wel intens hoor!” Tsja, niet zo gek ook, als iemand aan één stuk door praat. Gek genoeg kan ik ook heel goed luisteren, dat dan weer wel!

2. Ik ben half Gronings, half Zuid-Hollands, maar ik kom uit Gelderland

… en ik woon in Maastricht. Ik weet het, ik weet het, niet erg bijzonder in vergelijking met exotische mensen die kwart Indisch, kwart Nederlands en half Amerikaans, maar opgegroeid in Singapore zijn. Maar toch: best grappig hè? Mijn moeder komt uit Lisse en mijn vader komt uit provincie Groningen. Ze zijn beiden in omgeving Nijmegen terecht gekomen en hebben elkaar daar leren kennen. In een dorp vlak bij Nijmegen ben ik geboren en getogen, waar ik heb gewoond tot ik 18 werd en ging studeren in Maastricht. Ziezo: een beknopte geschiedenis van Maudy!

3. Ik kan intens genieten van stilte

Misschien een beetje in strijd met feit numero uno, maar desalniettemin echt waar: ik hou van stilte. Als ik alleen ben, zou ik niet zo snel een muziekje op de achtergrond aanzetten. Het liefst heb ik ook gewoon stilte in huis, soms tot de lichte teleurstelling van Het Vriendse. Je kunt mij dan ook erg blij maken met een wandeling door de natuur, ver van de bewoonde wereld. En als ik even op wil laden, dan zoek ik ook de stilte op. Heerlijk, die rust.

4. Mijn lievelingseten is andijviestamp

Of, voor de snobs onder ons: andijviestamppot. Nu vind ik als echte kaaskop eigenlijk alle stamppotten wel lekker, maar andijviestamp heeft toch een speciaal plekje in mijn maag hart veroverd. Helaas eet ik het bijna nooit, maar voor een goed bord andijviestamp kun je me nog altijd wakker maken. En dan natuurlijk het liefst zoals mijn moeder hem altijd maakt! Tegenwoordig wel graag zonder de spekjes, want hè, vegetariër.

5. Het enige wat ik ooit gebroken heb, is mijn pink

Overigens moest ik toen wel meteen tot mijn elleboog in het gips, aangezien mijn pink op het dikste punt (bij de knokkel die je overloopt van je hand naar je vinger, zeg maar) was gebroken. Wat een prestatie. De timing was ook niet ideaal: ik had twee weken later een vlucht naar Australië gepland staan. Vliegen met gips is niet top, omdat je lichaam door vliegen opzwelt, waardoor het gips kan gaan knellen en er dan een noodlanding voor je gemaakt zou moeten worden. Niet echt de bedoeling. De oplossing? Op maat gemaakt gips dat ik er zelf kon verstellen, en dus losser of strakker kon maken, of er geheel af kan halen. Mega handig! (Snap je? Handig, omdat mijn hand in het gips zat?) (Laat maar.) (Sorry hiervoor.)

6. Ik hou van planten, maar heb geen groene vingers

Dit ironische feit kwelt me al zolang ik het huis uit ben. Ik hou van plantjes, vind een huis vol groen geweldig, en koop het liefst iedere plant die ik tegenkom. Maar jemig, wat ben ik bizar slecht in het in leven houden van mijn groene huisgenootjes. Zelfs de meest makkelijke vetplanten verleppen nog onder mijn toezicht. Mocht iemand nog tips hebben om dit te verbeteren, let me know, want mijn God wat heb ik het nodig.

zelfs cactussen houd ik niet in leven

7. Last but not least: mijn motoriek is DRAMATISCH

Ja, dramatisch in hoofdletters ja. Want dat is het. Ik heb geen idee waar het mis is gegaan, maar motorisch ben ik niets waard. Voor degenen die nu denken “awh, cute, ze is een beetje onhandig, wat schattig!”: nee. Ik laat zo regelmatig iets kapot vallen, dat Het Vriendse en ik op zolder een reserveservies hebben liggen. Van de 6 mooie glazen die wij nog geen jaar (!) geleden kregen, zijn er welgeteld twee over, de rest is gesneuveld. Mooie nieuwe champagneglazen gekregen voor kerst? Ja zeker, de eerste was stuk na oud en nieuw. Ook struikel ik zeer regelmatig over mijn eigen voeten, of raak ik uit balans terwijl ik gewoon sta. Om nog maar te zwijgen over mijn hand-oog coördinatie. Oh well, niemand is perfect, toch?

Zo, dat waren ze alweer, 7 random feitjes over mij. Ik ben heel benieuwd: zijn er dingen bij die je niet verwacht had? Of die je juist al van mijlenver zag aankomen? En wat zijn nou echt dingen die typisch jij zijn? Laat het me weten!

Liefs,
Maudy

Dit bericht heeft 21 reacties.

 1. Audrey

  Leuk om te lezen! Ik had doordat je woont in Maastricht en je naam echt een Limburgse van je gemaakt in mijn hoofd, maar dat klopt dus alvast niet 😉

  1. Maudy

   Hahaha nee Limburgse klopt inderdaad niet! Wist trouwens ook niet dat mijn naam Limburgs is? Grappig!

 2. Rachel

  aha heel leuk om te lezen, ik heb nog nooit wat gebroken (gelukkig, afkloppen). en ik vind planten fantastisch maar ik ben benieuwd of ik ze net zo goed kan bijhouden als mijn moeder.

  1. Maudy

   Haha, nou, maar één manier om daar achter te komen toch? 🙂

 3. Saskia

  Leuk om dit soort weetjes over je te lezen. Even afkloppen, maar ik heb nog nooit wat gebroken gelukkig 🙂

  1. Maudy

   Oh, dat is fijn! Op zich heb ik er niks aan overgehouden, en ik vond het wel een “ervaring” om mee te maken, maar echt feest was het natuurlijk niet (vooral erg onpraktisch).

 4. Irene

  Tof om te lezen! Ik praat ook veel maar vooral als ik mij op mijn gemak voel. Ik denk soms ook dat ik mensen verveel met alle random, nutteloze dingen die ik deel. Haha :p Maar ik blijf doorgaan hoor!

 5. Sanne

  Wat leuk om je om deze manier wat beter te leren kennen! Het meest verrassende puntje was voor mij het eerste. Daar had ik nog nooit echt over nagedacht hoor, maar toch leuk om te lezen. Ik ben zelf ook behoorlijk onhandig, maar misschien dat jij het wel van me wint.

  1. Maudy

   Nou, we kunnen altijd eens een wedstrijdje houden 😉

 6. Evelyne

  Leuk om je op deze manier te leren kennen 😉 Ik ken je uiteraard nog niet goed genoeg, dus voor mij is alles wat je in dit artikel deelde nieuw 😉 Ikzelf hou niet zo van stilte. Bij ons thuis speelt er àltijd radio en wanneer het dan toch eens stil is word ik een beetje ongemakkelijk..

  1. Maudy

   Haha, nou, in dat geval: aangenaam! 🙂 Grappig dat jij juist niet van stilte houdt, verschil moet er wezen!

 7. Inge

  Ik hou ook ontzettend van andijviestamppot, ik vind het bijna jammer dat het lente wordt en het stamppotweer voorbij is.

  1. Maudy

   Haha, stom hè? Al vind ik andijviestamp wel zo’n stamppot die in de zomer (of in ieder geval lente) ook nog kan!

 8. Siroon

  Haha wat een leuke feitjes! En toevallig dat je er ook 7 hebt gekozen 😉 Ik herken de slechte motoriek, alhoewel die bij mij is opgedeeld in grove motoriek (ONHANDIG! Ik heb altijd blauwe plekken omdat ik mezelf tegen van alles stoot) en fijne motoriek (die is dan wel weer heel goed, ik werk in een lab en moet altijd een ‘steady hand’ hebben. En die planten kun je leren! Ik was altijd ‘miss plantkiller’ tot ik een pannenkoekplant kreeg en opeens kon ik het! Nu groeit alles als kool en weet ik niet wat ik aanmoet met alle stekjes haha.

  1. Maudy

   Hahaha, wat leuk dat ook zo lekker onhandig bent. Althans, in de grove motoriek dan. Zo’n goede fijne motoriek lijkt mij echt geweldig! En die pannenkoekplant ga ik onthouden 😉

 9. Tineke

  Wat een leuke feitjes, ik heb je blog pas net ontdekt dus ken je nog niet zo goed. Ik ben je meteen gaan volgen via bloglovin, maar het lijkt me ook leuk om je via Instagram te volgen. Heb je dat ook?
  Liefs

  1. Maudy

   Hee Tineke, wat leuk om te horen! Ik heb geen instagram (lees hier waarom niet), maar wel Pinterest: daar kun je me hier volgen!

 10. Rachel

  Wat een super leuke feitjes zeg, ik ben vandaag voor het eerst op je blog! Het ziet er goed uit 🙂

 11. Hahahah, op de basisschool werd er tegen mij gezegd dat ik teveel ‘spraakwater’ dronk. Ik hou ook echt van lekker veel praten. Oh, en dat voor die liefde voor planten maar er niet voor kunnen zorgen is heel herkenbaar 😉

  Liefs,
  Marloes

  1. Maudy

   Hahaha, grappig om te horen! Ik gebruik ook gewoon altijd veel woorden om te beschrijven wat ik vind/voel/etc. Goed om te weten dat ik niet alleen ben 😉

Geef een reactie