Maudy’s Maand | maart 2019

Jongens, hoi, ik leef nog! Ik ben er beschamend lang tussenuit geweest. Ken je dat? Dat je tentamens hebt, en je wilt heel graag andere dingen doen, maar zodra je iets anders gaat doen (zoals schrijven voor je blog), schiet je extra in de stress want ‘je had in die tijd ook kunnen leren’? Yup, daar had ik last van. De tentamens zitten er inmiddels gelukkig op, dus is het tijd voor een update: hoe zag maart er voor mij uit?

Ik las…

In februari had ik weinig gelezen, en dat vond ik jammer, dus nam ik me voor om in maart meer te lezen. Dat is gelukt! Vooral in het begin van de maand heb ik echt razendsnel een aantal boeken verslonden, namelijk..:

 • Kalf van Myrthe van der Meer. Ik was echt helemaal gek op haar non-fictie boeken Paaz en Up, maar deze roman kreeg me niet te pakken. Veel herhaling, voorspelbaar, negatief… Nee, niks voor mij. Helaas pindakaas!
 • Take 7 door Vonne van der Meer (lol, ik zie nu pas dat ik twee ‘van der Meer’-persoon boeken achter elkaar gelezen heb). Best een leuk boekje! Het gaat over een barman die een film gaat opnemen in een klein, Spaans dorpje. Echter: hij faket alles, en maakt helemaal geen film. Het verhaal is kort maar origineel en makkelijk te lezen. Leuk voor tussendoor, zeg maar.
 • Nog zo’n lekker ‘tussendoor’-boekje: De Huisvrouwmonologen van Sylvia Witteman. Nog geen honderd pagina’s, dus je bent er snel doorheen. Het boek is absoluut geen rocket science om te lezen, gewoon column-achtige stukjes over de levens van drie heel verschillende vrouwen.
 • Het boek over jou van Renée Knight. Over een vrouw die de schrik van haar leven krijgt als ze in een boek de zwartste dag van haar leven in detail beschreven ziet staan, maar dan met een gruwelijke dood als gevolg. Wauw, wat een geweldige thriller! Het was lang geleden dat ik überhaupt een thriller had gelezen, maar deze stelde me niet teleur. Ik kon hem niet wegleggen, en heb ‘m in recordtempo uitgelezen.
 • Geen gezeur, meer wijn door Yvanka van der Zwaan. Valt in dezelfde categorie als De Huisvrouwmonologen: columns over het leven van doorsnee 40+ vrouwen met kinderen. Klinkt allicht niet heel bijzonder, maar ondanks dat ik zelf totaal niet in die leeftijdscategorie val, heb ik soms toch hardop moeten lachen.


Zie hier: Het Boek over Jou

Ik keek…

 • A Star is Born. Iedereen was hier zo lyrisch over, en ik hoorde de liedjes overal, dus ben ik ook overstag gegaan. Wát een film. Ik weet nog steeds niet zo goed wat ik er nou van vond. De manier van filmen was erg ‘vlak’, of zo? Ik weet niet. Ik kon moeilijk de rode draad vinden. Wel was ik hoe dan ook onder de indruk van Lady Gaga’s acteertalent. En natuurlijk krijg ik Shallow al weken niet uit mijn hoofd. 😉
 • De Netflix serie Queer Eye, samen met Tom. Over vijf gay guys die mensen wat meer sparkle in hun leven helpen te geven. Leuk programma, al heb ik wel het idee dat ik na een paar afleveringen, ze praktisch allemaal wel gezien heb.
 • Gossip Girl! Nadat ik You gezien had, kon ik het niet laten om weer eens herinneringen op te halen naar deze gouwe ouwe. Hilarisch om dit na zoveel jaar weer eens terug te zien!

Ik at…

 • Extreem ongezond. Een vakantie naar Engeland èn tentamens in één maand tijd was niet top voor mijn eetpatroon. Op vakantie zijn we lekker veel uiteten gegaan, want hè, vakantie. Daarna kwam de tentamenperiode, waarin ik toch snel terugval op Thuisbezorgd en kant-en-klaar voedsel. Niet zo #fitgirl van mij, maar ach, niks meer aan te doen. Ik heb me dan ook niet bezig gehouden met het verbeteren van mijn eetpatroon in maart, en dat is oké: ik heb genoeg speelruimte.
 • Shakshuka! Al jaren was ik van plan dit een keertje te maken, helaas kwam het er maar niet van. Toen ik het in een lunchcafé in Oxford op de kaart zag staan, was mijn beslissing dan ook gauw gemaakt. En lekker dat het was! Ik ben fan.

Shakshuka met feta en spinazie: zo lekker!

Ik deed…

 • Een echte High Tea in Engeland! En wauw, wat was ik aangenaam verrast. Het was zo veel! En zo lekker! Ik voelde me echt een prinsesje, haha. Helaas heb ik het niet allemaal op gekregen, zelfs niet met behulp van mijn vriend.
 • Ontzettend veel voor mijn studie. Er waren zoveel deadlines en groepsopdrachten dat ik het er benauwd van kreeg. Nu zijn groepsopdrachten sowieso nooit zo mijn ding (van wie wel hè), maar dit blok ging het allemaal wel bijzonder moeizaam.
 • Door het bovenstaande puntje echt heel weinig aan mijn blog. Sorry jongens! Maart was geen goede blogmaand. Nu ik aan mijn thesisperiode begin, ben ik iets flexibeler en kan ik meer schrijven. Ik krijg altijd mega veel energie van het publiceren van een blogpost en van jullie reacties, dus ik ga echt mijn best doen om het wat consequenter te posten!

Blije bakkes door de High Tea.

Ik maakte…

 • Een sprongetje van blijdschap toen de klok een uurtje vooruit ging. Klinkt niet heel logisch, want ik had een uur minder slaap. MAAR ik vind het zó enórm fijn dat het nu een uurtje langer licht is ’s avonds. Dit liet ik in mijn vorige maandoverzicht al eens vallen, maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ik krijg er een instant zomergevoel van, en laat ik daar nou gek op zijn.
 • Een aantal wandelingen richting de uni. Ik hou van wandelen, maar het liefst wel als het weer lekker is. In maart scheen het zonnetje gelukkig vrij regelmatig. Bovendien vind ik wandelen erg fijn als ik gestrest ben. Dus: 1+1= wandelen. 😉
 • De onderstaande – voor mijn doen – creatieve oproep voor een stage die ik wil gaan doen na de zomer. Ik ben dan klaar met mijn master, maar wil nog niet meteen volle bak aan het werk. Zodoende dat ik graag een stage wil gaan doen, om te kijken wat er goed bij me past in de praktijk. Door mijn studies heb ik namelijk weinig praktische ervaring. Mocht één van jullie nou nog een gouden tip hebben: ik hoor het graag!

Ik bezocht…

 • Leuven, bij onze zuiderburen in België! Het Vriendse en ik gingen sowieso begin maart samen op vakantie, maar we wilden daarvoor al eigenlijk heel graag de drukte van carnaval ontvluchten. Onze Eurostar naar Londen ging vanaf Brussel, dus besloten we vrij last-minute dat we er nog een nachtje Leuven bij zouden doen. En daar hebben we geen spijt van gehad! Wat een leuke, mooie stad. We hebben ons kostelijk vermaakt in deze typische studentenstad.
 • Een paar leuke steden in het zuiden van Engeland. Om precies te zijn bezochten we Londen, Oxford en Bath. Door een eerder bezoekje aan de Engelse hoofdstad had ik al een grote liefde voor Londen, maar zowel Oxford als Bath waren nieuw voor me. En jeetje, wat zijn het beide mooie steden! Vooral Bath heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen. Er staat nog een blogpost over deze stedentrip op de planning, so stay tuned.
 • De Efteling, óók samen met Het Vriendse. Al sinds wij een relatie kregen, wilden we hier een keer samen naartoe. Afgelopen februari kocht ik daarom kaartjes voor Tom zijn verjaardag, zodat we deze keer wel móésten gaan. Het was mega leuk! Ik heb Tom zelfs zo ver gekregen om mee in de Baron en de Vliegende Hollander te gaan. Het heeft me een kleine relatiecrisis gekost, maar dat was het waard.

Oxford. Het lijkt haast Nederland zo, met al die fietsen.

Ik leerde…

 • Dat met de trein naar Engeland gaan veel fijner is dan met het vliegtuig, al is het security proces precies hetzelfde als op het vliegveld. Je hebt veel meer ruimte, je hebt een relaxed ritje, en je stapt midden in het centrum uit: hartstikke handig. Bovendien kost het al met al (naar mijn idee) niet meer tijd dan wanneer je met het vliegtuig zou gaan. Ideaal toch?
 • Veel over vitality management en organisational change. Dit zijn onderwerpen uit mijn twee afgelopen blokken die ik wèl erg interessant vond, en waar ik dan ook graag in de toekomst mee aan de slag ga.

Ik vond…

 • Het erg fijn om na de vakantie weer in mijn eigen bed te slapen. Lekker is dat hè? Ik hou ontzettend van reizen, en het liefst ben ik continu op pad om nieuwe plekjes te ontdekken, maar daarna in mijn eigen bed slapen is toch zo’n fijn gevoel! Dat ons bed eigenlijk net iets te klein is voor Tom en mij samen, maakt dan zelfs eventjes niks meer uit.
 • Mijn motivatie om het huishouden te doen maar niet terug. Nog steeds is hij zoek! Mocht iemand hem gevonden hebben, laat het dan zo snel mogelijk aan me weten. En zo niet, dan hoor ik ook graag waar je huishoudmotivatie kunt kopen. Iemand tips?

Favoriete Lichtpuntje

De prachtige bloemetjes die de laatste week van maart op tafel hebben gestaan in ons appartement. Misschien niet erg voor de hand liggend, gezien de leuke uitstapjes die ik gemaakt heb afgelopen maand. Toch blijf ik erbij, omdat bloemen mij altijd zo vrolijk maken. Wanneer ik ’s ochtends de kamer in kom en ik mijn levenswil voor de rest van de dag nog niet helemaal heb kunnen vinden, word ik spontaan een beetje blijer als er een mooie bos op tafel staat. Zeg nou zelf: ze zijn toch ook heel mooi?

Zo, en dat zonder filter!

Grootste Domper

De stress die ik ervoer door de uni. Oef, ik ben daar altijd zo gevoelig voor. Het was deze keer zo erg, dat een vriendinnetje tijdens het studeren observeerde dat ik drie keer ademhaalde in de tijd dat zij één keer in- en uitademde. Tsja, niet helemaal gezond natuurlijk. Gelukkig is het leren nu even helemaal klaar, en heb ik weer wat ademruimte – letterlijk en figuurlijk.

April: wat is de planning?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: IK BEN JARIG IN APRIL, WOOHOO! In tegenstelling tot andere volwassen mensen, ben ik echt hysterisch enthousiast als het op mijn verjaardag aankomt. Ik roep de hele dag “IK BEN JARIG!” en eis dan ook dat alles op mijn manier gaat, want hè, het is ‘mijn’ dag. 19 april is het zo ver, dus zet het alvast in je agenda. 😉 Daarnaast komt er morgen voor drie dagen een meisje op bezoek dat Tom en ik in Engeland hebben leren kennen, hartstikke gezellig! En last but not least ga ik aan mijn scriptie beginnen, vanaf morgen. Spannend!

Ondanks alle stress heb ik erg van maart genoten. Zag jouw maand er minder gestrest uit? En ben je nog op vakantie geweest? April is natuurlijk al een week bezig, dus hoe was het begin van deze maand voor jou? Staan er leuke dingen op de planning? Laat het me weten!

Liefs,
Maudy

Dit bericht heeft 3 reacties.

 1. Audrey

  Nu heb ik Shallow in mijn hoofd en zin in Shakshuka. Bedankt he? 😉 Ik vond ‘Het houden van mannen’ van Myrthe van der Meer dan wel weer heel leuk, heb echt flink gelachen!

  1. Maudy

   Hihi sorry! Gelukkig wel een leuk liedje om in je hoofd te hebben 😉 ‘Het Houden van Mannen’ heb ik hier ook al super lang in de kast liggen maar ben er nog nooit aan toegekomen, goed om te horen dat ‘ie leuk is!

 2. Prisca

  Leuke verhalen Maudy! Een paar boekentips genoteerd. Heel fijn dat je weer wat relaxter in het keven kunt staan nu. Geniet ervan lieverd❤️. Liefs mama xx.

Geef een reactie