Dingen die ik wil doen vóór ik 25 ben

Hoeraaa, it’s my birthday! Vandaag tik ik de 23 jaar aan. Klinkt toch ineens een stuk ouder dan 22, hè? Niet dat ik me daar vandaag druk om maak hoor: ik vul mijn dag met taart eten, prosecco drinken en tegen iedereen “IK BEN JARIG” gillen. Lekker volwassen! 23 betekent dat er nog slechts twee jaar zijn voor ik de grote mijlpaal van 25 bereik. Wat wil ik voor die tijd sowieso nog wil doen, lees je hier.

1. Afrika bezoeken

Ben jij toevallig ook zo iemand die de droom heeft alle continenten te bezoeken? Ik wel. Nu mag ik voor iemand van mijn leeftijd niet klagen, gezien ik al heel wat mooie plekken heb mogen bezoeken. Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Europa, Oceanië: check, check, dubbelcheck! Alleen Afrika en Antarctica missen nog van mijn lijstje. Nou is Antarctica bezoeken niet per se een mega prioriteit (had ik al verteld dat ik niet van kou houd?). Afrika, daarentegen, staat al erg lang op mijn wish list! Landen als Tanzania, Zuid-Afrika of Malawi trekken me enorm. In ieder geval één van deze landen wil ik voor ik mijn 25 ben bezoeken!

2. Alle klassieke boeken lezen

Of nou ja… Allemaal is misschien een beetje overenthousiast, maar ik wil in ieder geval de uitspraak ‘ken je klassiekers’ wat actiever op mezelf gaan toepassen. Ondanks dat ik een echte boekenverslinder ben, kom ik op dit moment jammer genoeg niet veel verder dan Pride & Prejudice. Boeken als 1984, Les Miserables en To Kill a Mockingbird heb ik allemaal nog nooit gelezen… Oeps! Hoogste tijd om hier op dit gebied eens een inhaalslag te gaan maken. Mocht jij nou nog tips hebben qua klassiekers die ik echt moet lezen (zowel Engelstalig als Nederlands), schroom dan niet om ze met mij te delen.

3. Een groot feest organiseren

Niet eens per se voor mezelf, maar ik kwam laatst tot de ontdekking dat ik nooit echt een heel groot feest gegeven heb. Vind ik wel iets wat je minstens eens in de zoveel jaren moet doen, eigenlijk. Mijn verjaardagen vier ik altijd vrij kleinschalig, net als feestdagen of andere grote gebeurtenissen. Tom en ik hebben zelfs nooit een housewarming gegeven voor ons gezamenlijke paleisje! Misschien een feest voor oud en nieuw? Of een zeer verlate housewarming party in de trant van ‘hoera, we wonen hier nu een jaar!’? Het kan allemaal.

4. Een professionele garderobe opbouwen

Ondanks dat ik al een lekker burgerlijk leven leid, kan er op dit puntje nog veel winst behaald worden. Waar sommige vriendinnen van mij al prachtige broekpakken bezitten, kan ik mijn enigszins professionele fashion items op één hand tellen. Ik bezit één blazertje en één fancy broek die met een beetje fantasie als professioneel beschouwd kan worden, daarna houdt het al snel op. Nu ben ik nog student, dus het is geoorloofd, maar toch lijkt het me stiekem best tof om een paar mooie, zakelijke outfits in de kast te hebben liggen.

5. Op vakantie naar Disney World

Om maar even een scherp contrast met het voorgaande puntje te creëren: ik wil zo graag naar Disney World in Florida! De mensen die me een beetje kennen, weten dat ik in attractieparken compleet uit mijn dak ga. Ik word zo blij als een kind en wil óveral in. Er komt een tijd dat het minder geaccepteerd wordt wanneer je je als een klein kind gedraagt, terwijl je (volgens je paspoort) al volwassen bent. Puberaal als ik ben, weiger ik te erkennen dat dit op je 23e misschien ook al een tikkie vreemd is, dus ik zeg: tot je 25 bent moet dat sowieso kunnen! En wat is hier nou een betere plek voor dan Disney World?

6. Leren hoe ik planten in leven kan houden

Zoals je hier al hebt kunnen lezen, ben ik een onwijs slechte plantenmoeder. Dat is jammer, want als ik ergens veel van houd dan zijn het planten. Lekker ironisch wel hè? Misschien geef ik ze wel te veel liefde in de vorm van water, of misschien schenk ik er juist te weinig aandacht aan: ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik vind dat ik dit vóór ik 25 ben toch wel gefixt moet hebben. Er staat hier in de vensterbank trouwens wel een Monstera die het al verdacht lang volhoud… Misschien overleeft hij het wel! Duimen jullie met me mee?

… En nog veel meer!

Natuurlijk was dit slechts een kleine greep uit alle dingen die ik wil doen voor ik de volwassen 25 aantik. Ik wil nog veel meer landen en plekken bezoeken, skills vergaren, boeken lezen, fijne momenten beleven, nieuwe mensen leren kennen, en noem maar op. Als ik ze allemaal op zou moeten noemen, dan zitten we hier morgen nog. En dat kan natuurlijk niet: ik moet nu druk in de weer met mijn verjaardag vieren! Of nou ja, oké, misschien ga ik wel gewoon een dutje doen. Of zoveel slagroomtaart eten dat ik misselijk word. Ze kunnen zeggen wat ze willen over volwassen(er) worden: ouder worden gaat best steady, maar dat wijzer worden zit er nog niet helemaal in. Misschien als ik 24 word? Wie weet. 😉

Pfoe, ik vind het toch wel heftig hoor, alweer een jaartje ouder. Het gaat allemaal zo snel! Heb jij nog bepaalde dingen die je voor een bepaald leeftijd wil doen? Zo ja, wat staat er op jouw wish list? Toevallig nog iets hetzelfde als ik?

Liefs,
Maudy

Dit bericht heeft 14 reacties.

 1. Shirley

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Hopelijk heb je een leuke dag! Ik heb heel lang alleen kunstbloemen in huis gehad, maar sinds een jaar heb ik de smaak te pakken en heb ik ongeveer 15 echte planten in huis. Dat wil niet zeggen dat ze er allemaal even gelukkig uitzien, haha. Hopelijk blijft jouw monstera happy in je vensterbank.

  1. Maudy

   Dankjewel! En 15 echte planten, wauw! Daar kan ik op dit moment alleen nog maar van dromen. 😉

 2. Audrey

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Prima weertje heb je uitgekozen 😉

  1. Maudy

   Dankjewel! Ja, ik heb echt extreem genoten van het zonnetje.

 3. Inge

  Leuke doelen. Ik heb net 1984 uitgelezen, het was even doorzetten maar wel een leuk boek!

  1. Maudy

   Oh ik ben benieuwd! Hij staat dus op de to read list.

 4. Irene

  HOERA! Gefeliciteerd met je verjaardag! Geniet nog van het mooie weer 🙂 en tof lijstje met doelen! Ben benieuwd hoeveel dingen je kan afvinken binnen twee jaar.

  1. Maudy

   Dankjewel! Ik ben ook heel benieuwd hoeveel er uiteindelijk gaan lukken – ik hoop dat ik een heel eind kom.

 5. Anne

  Alsnog, een beetje later dan, gefeliciteerd met je verjaardag! Leuk, zo’n lijstje. Dat planten in leven houden stond ook heel lang op die van mij en geloof me, na een tijdje lukt je dat gewoon. Geloof me!

  1. Maudy

   Hahaha alsnog bedankt! 🙂 En ik heb alle hoop dat het nog goedkomt met de plantjes.

 6. Mei Qi

  Aah ik ben te laat! Maar alsnog gefeliciteerd! Hopelijk heb je een fijne dag gehad en hopelijk kan je veel doelen van je lijstje afstrepen voor je 25 bent!

  1. Maudy

   Ahw, als nog dankjewel hoor! 🙂 Ik heb het heerlijk gehad.

 7. Saskia

  Alsnog gefeliciteerd en wat een mooi lijstje met doelen!

Geef een reactie