Uit Den Ouden Doosch #3: Alledaagse struggles van een 18-jarig meisje

Voordat ik deze blog begon, heb ik allerlei kleine plekjes op het wereldwijde web veroverd. Hartstikke leuk natuurlijk, maar al deze ‘.blogger.com’-, ‘.reismee.nl’- en ‘.wordpress.com’-domeinen mogen inmiddels wel eens definitief verwijderd worden. Toch zou ik het zonde vinden om die nostalgische stukjes tekst van mijn vroegere ik te laten vergaan. Onder het mom van jeugdherinneringen, vind je hier daarom eens in de zoveel tijd een stukje dat ik jaren geleden geschreven heb, inclusief datum en leeftijd. Benieuwd wat jonge(re) Maudy zoal bezig hield? Lees vooral verder!

– Dat vliegtickets zo duur zijn.
– Dat er niet zoiets bestaat als universitaire opleidingen maar dan zonder al dat onderzoek gedoe.
– Ik weet nog steeds niet welke kleuren nou goed bij mijn huidskleur (en ogen, en haarkleur) passen.
– Dat kappers Zo. Veel. Moeite. hebben met het knippen van krullen.
– … En dat de kappers die het dan wèl goed kunnen, er meteen €49,50 voor vragen. NEGENENVEERTIG EURO VIJFTIG!
– Ik wil wel heel veel doen op een dag, maar ik wil eigenlijk ook wel heel graag slapen.
– Dat bepaald eten nog steeds ongezond is. Hallo, wetenschap?! Doe er eens wat aan.
– Uitgaan is leuk. Brak zijn niet.
– Eerst een paar dagen prachtig lenteweer, vervolgens terug naar de vrieskou. Torture! Pure torture!
– Maar echt, wáárom zijn vliegtickets zo duur? Is het omdat mensen anders massaal vakantiedagen op zullen nemen?
– Dat dansen op straat nog steeds als onacceptabel beschouwd wordt.
– Het boek/film dilemma. Tijd besparen en de film kijken, of zoals het hoort éérst het boek lezen?
– Dat ik nèt een tikkeltje vaker en meer wil zingen dan dat mijn omgeving wil dat ik zing.

Maudy van der Heide
15 maart 2018 – 18 jaar

Nou nou, wat een struggles zeg! Haha. Als ik het zo lees, vind ik het erg typerend voor 18-jarige Maudy. Of het nou echt alledaagse struggles voor iedere 18-jarig meisje zijn? Dat valt te betwijfelen. Fun fact, trouwens: dat tweede puntje (geen universitaire opleidingen zonder onderzoek) heeft me mijn hele universitaire carrière nog gekweld. Het is maar goed dat ik dat destijds nog niet wist, want jeetje, wat was dat een zuur vooruitzicht geweest! Ondertussen wel waarom vliegtickets duur zijn (al is de prijs zelfs gedaald in de tussentijd), maar de struggle over slaap en veel dingen willen doen is nog steeds relevant. Oh en, beetje huilen: ik betaal tegenwoordig zelfs nog meer voor de kapper. Auw. 18-jarige Maudy zou spontaan een rolberoerte krijgen. 😉

Zijn er nog struggles die jou bekend voorkomen, en die dus niet alleen typerend zijn voor 18-jarige Maudy? Of, nog beter, weet jij wèl een betaalbare krullenkapper in omgeving Maastricht? Deel het met mij!

Liefs,
Maudy

Geef een reactie